Veel mensen hebben me gevraagd: Wat betekent de naam JOES? Ik zie ze wat vragend kijken. Wat ik trouwens best begrijp.

JOES is een naam welke is afgeleid van Jozef en heeft twee betekenissen:

 • God voorziet en maakt beter
 • Gods vuur

Waarom nou die naam / betekenis?

Op een bijzondere manier kwam de coachopleiding op mijn pad. Ik dacht aan mijn huidige werk en besefte me ineens dat ik oprecht blij werd van het aandacht schenken aan mensen (patiënten in mijn geval). Die patiënten vertrouwen mij regelmatig allerlei persoonlijke zorgen toe. Waarna ik ze kan bemoedigen of, door vraagstelling, tot nieuwe inzichten kan brengen. Vervolgens lopen ze opgelucht en dankbaar de deur weer uit. Er is helaas zo veel lijden in de levens van mensen dat een half uurtje erg kort is. Ik vroeg in gebed om een mogelijkheid om wat langer met mensen op te kunnen lopen, om ze te kunnen bemoedigen. Binnen een week kwam ik een webinar ‘Bijbels coachen’ van TotalBalance tegen via Instagram. Daar werd ik bevestigd dat deze opleiding voor mij de volgende stap was. Financieel was deze opleiding eigenlijk niet mogelijk omdat mijn man in die tijd in de WW zat. Ik heb een lening kunnen krijgen bij een bekende en zo kon ik toch me aanmelden. De volgende morgen werd ik wakker met een niet weg te drukken gedachte: ‘Er gaat iemand jouw opleiding betalen.’ Hoopvol en dankbaar heb ik deze gedachte, die overduidelijk niet van mijzelf was, in gebed gebracht. Spannend was het wel. Aan het einde van de middag kreeg ik een appje: Je hoeft de lening niet terug te betalen… Ontroerd liet ik het mijn man zien. Wauw, God voorziet!

Door de opleiding bij TotalBalance heb ik veel geleerd. Het was een plek om kennis te vergaren over hoe je de ander het beste kunt helpen. Daarnaast moest ik zelf gecoacht worden als onderdeel van de opleiding. Opruiming houden zodat je anderen beter kunt helpen. Een bijzonder proces van herstel en genezing. Snoeien. Groeien. God maakt beter!

Mijn geloof is de basis van mijn leven. De plaats van God in mijn leven wordt steeds groter omdat ik ontdek wat voor vrijheid het geeft om op Hem te vertrouwen en mijn eigen controle los te laten. Dit gaat met vallen en opstaan. Maar ik heb zo’n passie voor Jezus dat ik echt Zijn vuur voel. Gods vuur!

Conclusie: De naam past voor mijn praktijk. JOES coaching, een plek waar ik je gun dat je mag ontdekken dat God voorziet, God beter maakt en waar je opnieuw of voor het eerst (vonken van) Zijn vuur mag ervaren.

Ik had een interne worsteling om de betekenis van de naam bekend te maken, want eigenlijk wil ik dat iedereen welkom is in mijn praktijk: Christen of niet Christen.
Ik heb me afgevraagd waar deze worsteling vandaan kwam. Ik ontdekte: Het heeft met schaamte te maken. Angst voor de oordelen van mensen. Schaamte om mijn Christenzijn te koppelen aan mijn coachingspraktijk. Angst om potentiële klanten te verliezen. Maar in gebed was daar Zijn uitdaging ineens:

‘KLEUR BEKENNEN! Durf je jouw liefde voor Mij zichtbaar te maken?’

Bij deze 🙂

Welkom bij JOES!

Één reactie op “Kleur bekennen”

 • Jedidja

  Hi,
  Pas afspraak gehad bij jou! In ziekenhuis. En ik heb je even opgezocht.
  Whauw mooi! Ik zei al tegen me vriendin zou me niets verbazen als zij Jezus kent!
  Mooi!!
  En misschien was onze ontmoeting niet voor niks:)
  Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk ..
  wij doen hier ook veel met jonge mensen ook die soms een stukje opweg meelopen nodig heeft, etc.

  Mijn vriendin heeft je toegevoegd op insta
  Wie weet wat we ooit over en weer kunnen betekenen. Voor elkaar

  Warme groetjes Jedidja

  Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *